Kontrahenci
Firma Danone rozpoczęła działalność w Polsce od 1992 roku. Od początku jej nazwa była kojarzona z produktami mlecznymi najwyższej jakości i tak jest do dzisiaj. W dwóch fabrykach, na warszawskiej Woli i w Bieruniu, produkowane są znakomite serki i jogurty, za którymi przepadają polscy konsumenci. Produkty Danone od lat zachowują tę samą najwyższą jakość dzięki wysiłkom wszystkich pracowników firmy, a także kilkuset dostawców w najlepszej jakości mleka, współpracujących z firmą od wielu lat.
Jogurty Danone pojawiły się po raz pierwszy na polskim rynku w 1990 roku. Początkowo były to tylko produkty importowane. Naszym konsumentom tak przypadły do gustu, że pod koniec 1992 roku podjęto decyzję o rozpoczęciu produkcji w warszawskiej fabryce (dawniej ZM Wola). Kolejne lata przyniosły dalszy rozwój firmy i w roku 1995, dzięki przejęciu spółki Mildes w Bieruniu, Danone miała już dwie fabryki.
To zaledwie niewielka część historii firmy Danone w Polsce, która jest obecna na naszym rynku już od 1992 roku. Od początku jej nazwę kojarzono z produktami mlecznymi najwyższej jakości. Tak jest do dzisiaj. Sukces produktów Danone to wynik udanego połączenia zaawansowanej francuskiej technologii i wyjątkowego smaku polskich surowców. Przepyszne, a jednocześnie zdrowe jogurty i serki na stałe zagościły w polskich domach.
Ponieważ dobro i satysfakcja konsumenta są naszym najwyższym dobrem, firma stale rozwija swoje produkty, aby wychodzić naprzeciw oczekiwaniom i zaspokajać zmieniające się potrzeby naszych konsumentów.